Waarom sommige recoveries lang kunnen duren

2021-03-04
4 MAART

Veel klanten vinden het moeilijk om een beeld te krijgen over hoelang een recovery kan duren. Dit is echter ook heel moeilijk in te schatten, vele factoren kunnen hier namelijk een impact op hebben.

Eén van de belangrijkste waarden bij Datarecuperatie is doorzettingsvermogen. We gaan altijd tot het bittere einde om de klant toch hun data terug te bezorgen want wij begrijpen hoe belangrijk deze kan zijn. Dit houdt natuurlijk ook in dat er soms een langere periode nodig is om de recuperatie uit te voeren.

De ene recovery kan een stuk eenvoudiger uitgevoerd worden dan de andere. Het zou natuurlijk gemakkelijker zijn om ons te focussen op eenvoudige recuperaties en de overige dossiers als ‘niet-recupereerbaar’ te bestempelen. Dit is een strategie die vaak wordt toegepast door onze concullega’s maar wij kiezen voor de uitdaging. De voldoening die we achteraf krijgen van onze klanten is de drijfveer achter deze beslissing.

Uiteraard proberen we op voorhand in te schatten hoeveel tijd een recuperatie zal kosten, en in het overgrote deel van de recuperaties klopt dat ook, maar deze inschatting kan ook snel foutief blijken eens de recovery aangevat wordt.

We vinden het ook belangrijk om onze klanten te informeren over hoe een recuperatie in zijn werk gaat. Mensen baseren hun verwachtingen op basis van wat ze kennen. Tegenwoordig zijn series zoals CSI een bron waar mensen hun informatie halen. We moeten echter benadrukken dat deze de realiteit helemaal niet weerspiegelen. Chips en platters in een speciale machine plaatsen en data die er zomaar uit rolt is jammer genoeg nog steeds een fantasieverhaaltje.

Bij moeilijke recuperaties waarbij er door verschillende oorzaken schade is toegebracht aan de harde schijf of andere gegevensdrager is er erg veel manueel werk. De leeskoppen moeten meermaals vervangen worden, platters moeten gereinigd worden, chips worden verschillende keren gescand en uitgelezen, tools moeten op maat afgesteld worden of er moet zelf nog onderzoek uitgevoerd worden. Dit alles maakt dat moeilijke gevallen heel lang kunnen duren.

Uiteindelijk blijft er door de bestede tijd voor ons geen profijt over, met uitzondering van de voldoening om de recovery tot een goed eind gebracht te hebben en een klant die zijn kostbare data terug heeft.

Met deze blog willen we graag onze klanten informeren dat ze bij ons in goede handen zijn en wij tot het bittere eind doorzetten. In ruil hiervoor moeten we ook kunnen rekenen op het begrip van de klant dat termijnen soms overschreden worden. Indien we dit samen tot een goed eind brengen, zijn we ervan overtuigd dat een recuperatie voldoening kan geven aan zowel onze klant als aan Datarecuperatie.

Indien u zelf nog met verdere vragen zit omtrent een mogelijke recuperatie, aarzel zeker niet om via onze website of telefonisch contact te nemen. We zijn altijd bereid om uw vragen te beantwoorden.


 

Waarom Datarecuperatie® kiezen?

Hoogtechnologisch Labo

100% veilig

80% succesratio

24u / 7d bereikbaar